9 april 2015

Heel teleurstellende eerste ronde

@caption

Overzicht

9 april 2015

Heel teleurstellende eerste ronde

Op de greens liep het vandaag totaal niet. Al een paar weken heb ik het gevoel niet met het putten. Ik sta te denken boven de bal in plaats van op gevoel te putten. Op de moeilijke en razendsnelle greens van Augusta National moet je vertrouwen hebben, anders wordt het heel erg lastig. 

Ik maak een paar 3-putts en vooral die op hole 13 was heel erg frustrerend. Ik lag met twee slagen op een meter of acht van de hole. In plaats van een eagle of een birdie loop ik weg met een par. Dat was amateuristisch en dom, mooier kan ik het niet maken. 

Ook mijn lange spel was niet goed. Ik krijg de bal niet dicht genoeg bij de holes. In plaats van vier of vijf meter, lig ik steeds op tien meter van de hole. Dan komt er extra druk op het putten. Het was een heel teleurstellende dag, maar de hoop om de cut te halen heb ik natuurlijk nog lang niet opgegeven. 

Vorig jaar begon ik ook met een matige eerst ronde en werd ik uiteindelijk 26ste. Hopelijk kan ik morgen in plaats van een 3-putt maken een keer een langere putt in de hole krijgen, dat kan misschien de ommekeer betekenen.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam