8 april

Klaar voor de Masters!

Overzicht

8 april

Klaar voor de Masters!

Ik speel de Masters nu voor de tweede keer, maar het is nog net zo mooi als vorig jaar bij mijn debuut. De sfeer op Augusta National is fantastisch, en de baan ligt er weer fantastisch bij. De afgelopen dagen heb ik me goed kunnen voorbereiden. De cut missen in Houston vorige week was teleurstellend, maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Ik ben zaterdag al naar Augusta gevlogen en heb me in alle rust kunnen voorbereiden. Mijn spel van tee tot green is goed, alleen het putten bleef wat achter. Tijdens mijn laatste oefenronde woensdag, negen holes die ik speelde met Rory McIlroy en Brooks Koepka, miste ik veel putts rechts. Ik wist wat ik fout deed, maar ik kon die fout er niet uit krijgen. 

'Tijdens mijn oefenronde speelde ik met Rory McIlroy en Brooks Koepka'

Meteen na de ronde ben ik naar de putting-green gegaan met mijn caddie Janni Basson en mijn putt-coach Rob Mouwen. Daar hebben we een half uur heel goed gewerkt. Ik duwde de putt niet langer naar rechts. Tijdens de par-3 contest daarna maakte ik een paar prima putts. Dat is natuurlijk een leuk en ontspannen wedstrijdje, maar ik voelde dat het putten beter ging. 

Vorig jaar werd ik 26ste hier op Augusta National. Journalisten vragen me natuurlijk wat mijn doel is voor dit jaar. Zoals altijd begint het met het halen van de cut. Als je er bij bent in het weekend, kunnen er altijd gekke dingen gebeuren, zeker op Augusta National. Ik gok op een plek in de top-15, dat zou heel goed zijn. Als alles heel erg meezit, trek ik zondag dat groene jasje misschien wel aan, je weet het nooit. Wat ik wel zeker weet is dat ik heel erg ga genieten van de Masters. Natuurlijk staat presteren voorop, maar van zo'n geweldig toernooi moet je als profgolfer ook kunnen genieten. Zodra ik donderdag op die eerste tee sta en het dal in kijk naar al die toeschouwers en de greens van hole 2 en hole 9 dan denk ik: dit is de Masters, mooier wordt het niet!  


Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam