30 april 2015

Ben erin blijven geloven!

Overzicht

30 april 2015

Ben erin blijven geloven!

Vandaag speelde ik mijn eerste wedstrijd in het Cadillac Matchplay, het derde World Golf Championship van het jaar. Het is dit keer wat anders dan de vorige jaren, want nu speel je eerst in een poule met drie anderen, voordat je in de knock-out fase komt. Alleen de winnaar van de poule gaat naar de knock-out fase, dus elke wedstrijd is belangrijk!

Mijn eerste pot speelde ik tegen Kevin Na en het was een zware match. Ik speelde niet goed maar was wel 1 up na vier holes nadat hij een bogey maakte op de vierde. Daarna bleef het 1 up doordat we allebei steeds parren maakten en een birdie op hole zes.

Op hole tien sloeg ik mijn drive in de linker rough en had ik een dramatische ligging. Ik kon alleen maar bogey maken en Na maakte een par waardoor het weer all square werd. Op hole twaalf sloeg ik mijn houten-3 achter een boom, waardoor ik niets anders kon dan opleggen. Mijn bal lag vlak voor de green op 44 meter van de hole, maar vanaf daar pitch ik hem erin voor birdie! Ik dacht dat ik de hole daarmee wel zou winnen, maar helaas maakt Na zijn putt van vijf meter om de hole te halven.

Op veertien geef ik de hole weg nadat ik mijn drive in de rechter rough heb geslagen en ik de green niet kan halen. Ik sla een slecht bunkerschot dat over de green gaat en kom dus 1 down! Op vijftien mis ik een putt van anderhalve meter om de hole te winnen en op zestien maakt hij een goede birdie en ik niet, waardoor ik twee down sta met nog twee te gaan.

Ik was niet van plan om te gaan verliezen dus ik ben erin blijven geloven. Het foutje dat hij maakt op zeventien kon ik mooi afstraffen dus werd het weer 1 down. Op achttien maak ik een hele goede downhill slider van drie meter om in de match te blijven en extra holes op te gaan.

Op de eerste extra hole slag ik een goede drive, maar mijn approach sla ik in de greenside bunker. Ik sla mijn lange bunkerslag op vijf meter, maar mis de putt. Na moet zijn putt van twee meter maken om in de wedstrijd te blijven, maar mist. Ik win met 1 up.

Het was kantje boord, maar ik ben er steeds in blijven geloven en heb een paar goede putts geholed om er op het eind toch nog een overwinning uit te slepen. Het spel moet morgen wel iets scherper! 

Uitslag

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam