10 december 2015

Prima begin van leuk toernooi

Overzicht

10 december 2015

Prima begin van leuk toernooi

Ik speelde goed in de eerste ronde van het Thailand Golf Championship. Met een ronde 69 (-3) was ik niet ontevreden, maar één of twee slagen beter was zeker mogelijk geweest. Ik sloeg mijn ijzers eerlijk gezegd niet heel dicht bij de hole, maar ik had ook niet het geluk dat er een keer een wat langere putt viel. Maar alles bij elkaar gewoon een prima begin in een leuk toernooi.

Het gevoel dat de kerst er aan zit te komen heb ik hier bepaald niet. Het was vandaag 40 graden, snikheet dus en ook nog eens met een hoge vochtigheidsgraad. Ik heb even overwogen om twee handschoentjes aan te doen, maar ik ben de ronde met één begonnen en tijdens een ronde iets veranderen doe ik liever niet. Het is zaak vooral veel te drinken, dan is die hitte wel te doen.

Brits Open

Het is een lang jaar geweest, maar ik heb zeker nog veel zin om te spelen. En met een goed resultaat kan ik het jaar ook nog op een mooie manier eindigen. Er zijn in dit toernooi natuurlijk belangrijke punten te verdienen voor de wereldranglijst en zoals bekend wil ik zo snel mogelijk terug in de top-50. En voor de eerste vier spelers die zondag in de top-12 eindigen die nog niet zijn gekwalificeerd voor het Brits Open ligt er een startbewijs klaar voor The Open dat volgend jaar juli op Royal Troon wordt gespeeld. Het zou mooi zijn als ik na deze week al de garantie heb dat ik het Brits Open in 2016 weer kan spelen. Veel om voor te spelen dus de komende drie ronden!



Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam