12 juli 2015

4de in het Schots Open

Overzicht

12 juli 2015

4de in het Schots Open

Helaas heb ik het Schots Open niet kunnen winnen vandaag. Het was niet makkelijk spelen op Gullane en mijn flightgenoot Rickie Fowler heeft verdiend gewonnen. Ik ben blij met mijn vierde plaats maar het is natuurlijk toch een beetje balen.

Ik begon de laatste ronde op twee slagen achterstand van Daniël Brooks en er was dus nog alle kans om het toernooi te winnen. De laatste dag ging het de eerste negen holes alleen niet vanzelf op deze lastige baan. Ik was een paar holes net uit positie en dan weet je dat je moet gaan knokken voor je par. Hole acht was daar een goed voorbeeld van. Mijn approach eindigt precies op de lip van de bunker en omdat ik geen stand in kon nemen moest ik hem met de achterkant van mijn putter spelen en maak ik bogey. Gaat zo'n bal de bunker in, dan kom je er waarschijnlijk gewoon met een par vanaf.

Verdiende winnaar

Op de tweede negen speelde ik gelukkig wel weer een stuk beter en maak ik een birdie op hole dertien om weer in de race terug te komen. Het is jammer dat ik op vijftien en zestien niet meer profiteer van goede slagen, want dat had het verschil kunnen maken. Als op zestien mijn eagleputt erin gaat kan het maar zo anders lopen. Ik wist dat ik vertrouwen moest houden want ook op de laatste twee holes kan je een birdie maken. Nu lukt dat helaas niet en als Fowler dan zo'n goede bal slaat op de laatste hole, dan is hij gewoon de verdiende winnaar.

Ik heb een beetje gemengde gevoelens over gehouden aan deze week. Het is nog steeds niet gelukt om vier goede rondes te spelen, maar als je na de eerste dag buiten de top-100 staat en je eindigt als vierde, dan heb je ook wel heel veel goed gedaan.

Uitgerust

Ik blijf vanavond nog hier en ga dan morgen op mijn gemakkie naar St Andrews, dat is maar anderhalf uur rijden. De komende dagen ga ik niet te gek doen. Ik ken de Old Course goed, dus ik ga zeker geen 36 holes per dag spelen. Uitgerust aan de start van het toernooi staan is ook heel erg belangrijk. Ik zal wel wat meer focus op het putten leggen, want dat wordt erg belangrijk. Vooral ook putts van buiten de green, dus die ga ik nog wel even oefenen. Verder zijn het gewoon de normale routines en hopen op weer een goede week!

Uitslag

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam