17 juli 2015

Gewoon niet goed genoeg gescoord

Overzicht

17 juli 2015

Gewoon niet goed genoeg gescoord

Na mijn eerste ronde 74 (+2) wist ik dat ik in de tweede ronde waarschijnlijk onder par zou moeten spelen om nog een kans op het halen van het weekend te hebben. De start was met 3,5 uur uitgesteld, maar dat hoort er nou eenmaal bij en daar ben ik wel aan gewend. 

De omstandigheden waren niet slecht toen ik begon en met een birdie kwam ik meteen goed uit de startblokken. Op de tweede hole sloeg ik echter twee slechte ballen en maakte ik een bogey. Daarna was het lang hetzelfde verhaal als gisteren. Ik sloeg de bal goed, raakte bijna alle fairways en greens in regulation, maar de putts wilden er weer niet in. Ik maak maar een birdie op de eerste negen holes en dat is veel en veel te weinig.

Op elf sla ik mijn bal op de par-3 een meter of twintig van de hole en maak ik een drieputt. Dat mag gewoon niet gebeuren. Op veertien en vijftien maak ik nog goede birdies, maar op hole zestien geef ik het heel amateuristisch uit handen met een bogey die je gewoon niet mag maken. Als dan op achttien de putt voor birdie er net langs glijdt weet je dat je weer het weekend thuis zit en dat is gewoon balen.

Ik heb nu twee weken vrij en daar ben ik ook wel even aan toe. Daarna ga ik naar Amerika voor twee wedstrijden, waaronder het USPGA Championship.


Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam