11 juni 2015

Ik sta er heel goed bij nu

Overzicht

11 juni 2015

Ik sta er heel goed bij nu

Het was weer een goed dagje in de derde ronde van het Schots Open. Na een ronde 66 sta ik met -10 derde, maar twee slagen achter leider Daniel Brooks, Het was best pittig spelen vandaag met de wind er bij. Het was in ieder geval een stuk lastiger dan vrijdag om de ballen dicht bij de hole te krijgen. Maar ik bleef geduldig en op hole 5 maakte ik mijn eerste birdie van de dag. Helaas maak ik een bogey op hole 11 na een afslag in de fairwaybunker. Je moet op Gullane GC echt uit de fairwaybunkers zien te blijven. De rough is nog wel te doen, maar in de fairwaybunkers ben je bijna altijd kansloos. 

Kansrijk

De tweede negen speelde ik erg goed en ik benut gelukkig mijn kansen. Op hole 13 sla ik een ijzer-9 op twee meter van de hole en ik maak de putt voor birdie. Op 15 maak ik een putt van vijf meter voor birdie. De greens zijn zeker voor een linkscourse echt heel erg goed. Ze rollen prachtig en gelukkig werkt mijn putter deze week heel erg mee. Zowel op hole 16 als op hole 17 heb ik putts van twee meter voor birdie en die maak ik allebei voor een ronde 66. Morgen begin ik dus kansrijk aan de laatste ronde, dat is een lekker gevoel. Ik heb dit jaar bij vlagen goed gespeeld, maar het is me nog niet gelukt vier goede ronden te spelen in een toernooi. Hopelijk gaat dat morgen wel lukken en kan ik weer een lage score noteren. Ik neem me voor vooral geduldig te blijven, dat is belangrijk op deze baan en hopelijk gaat er dan iets moois gebeuren.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam