22 november 2015

Op naar een nieuw seizoen!

Overzicht

22 november 2015

Op naar een nieuw seizoen!

De laatste ronde van het Tour Championship was misschien wel typerend voor het seizoen. Ik kreeg halverwege de ronde kramp in mijn rug. In de backswing viel het nog wel mee, maar ik had moeite de swing goed af te maken. Het speelt niet lekker natuurlijk als je steeds het gevoel hebt dat er een pijnscheut aankomt als je goed doordraait Dat was vervelend, want na mij goede spel gisteren wilde ik het toernooi hier in Dubai graag goed besluiten. Nu kwam ik niet verder dan een ronde 73. Met -6 word ik uiteindelijk gedeeld 31ste. 

Die rug was hinderlijk maar eerlijk is eerlijk, ik maakte ook weer net te veel fouten. Dat is ook het verhaal van dit seizoen: ik maak meestal genoeg birdies maar ook te veel bogeys. Dat scheelt gauw een of twee slagen per ronde en dat is een enorm verschil over een heel toernooi. 

Leopard Creek

Die foutjes moeten er dus uit en ik ben vol vertrouwen dat dat ook gaat lukken. Ik heb zin om te spelen, daarom ga ik ook meteen door naar Zuid-Afrika waar het nieuwe seizoen donderdag al weer begint. Het Alfred Dunhill Championship wordt gespeeld op Leopard Creek. Een geweldige golfbaan ontworpen door Gary Player aan de rand van het Kruger Park. 

Ik heb dat toernooi daar eerder gespeeld en er ook een hole-in-one gemaakt die me een mooie Audi opleverde. Ik ga er van uit dat die rug snel weer goed is en dan sta ik donderdag in Zuid-Afrika vol vertrouwen op de tee. Het goede spel is echt heel dicht bij, dat heb ik deze week in Dubai ook weer gemerkt.  



Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam