29 november 2015

Eerste top-5 in nieuw seizoen

Overzicht

29 november 2015

Eerste top-5 in nieuw seizoen

Ik heb het gevoel dat ik hier heel veel heb laten liggen in het weekend. Twee dagen achter elkaar -3 na 8 en dan twee keer met -1 binnenkomen - dat is niet goed genoeg!

Aan de andere kant is het goed om te zien dat met name het putten deze week erg goed was en daarom eindig je toch nog vijfde.

Vorig seizoen eindigde ik één keer in de top-5. Nu in mijn eerste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 is het meteen raak.

Zoals gezegd vandaag weer - net als zaterdag - een hele goede start! -3 na 8 en ik had nog een paar goede birdiekansen maar die gingen ernaast. Maar twee goede up and downs op 3 en 8 voor par waren heel goed.

Helaas maakte ik op 9 een bogey na een slechte ijzer-4 helemaal rechts op de green, dat werd een 3-putt.

Op de back nine speelde ik gewoon niet scherp genoeg met de ijzers. Ik was elke keer uit positie en moest vechten voor parren. Gelukkig goede up-and-downs op 10, 11, 12 en 13, maar op die holes moet je eigenlijk één of twee birdies oppikken en dat deed ik niet.

Op 14 sloeg ik een wedge van de fairway het water in, kort links van de vlag. Bogey … Dat soort fouten mag niet wil je boven in meedraaien.

Wel weer een goede birdie op 15. Op 17 kwam ik onder de lip in de fairwaybunker te liggen. Ik moest opleggen. De wedge sloeg ik op 4 meter en de putt gleed naast de hole. Wederom een dure bogey! En een par op laatste hole.

Eindstand.

Ziggo Sport

Maandag ben te gast in de talkshow Peptalk van Ziggo Sport. Frank Evenblij liep voor een filmpje een middag met me mee op de golfbaan. Bekijk hieronder alvast een paar fragmenten van dat filmpje.

Wanneer: maandag 30 november 

Tijd: 19:50 uur 

Kanaal: Ziggo Sport (de zender, te zien op kanaal 14, is gratis voor alle Ziggo-klanten met digitale ontvangst).


 

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam