16 april 2016

Heb vandaag super gevochten en ben rustig gebleven!

Overzicht

16 april 2016

Heb vandaag super gevochten en ben rustig gebleven!

Ik maak -1 vandaag, en daar ben ik heel blij mee! Het was weer heel pittig, met misschien nog wel meer wind dan gister. 

Ik begon lekker met een goede chip-in op 1, maar maak bogey op 2 omdat ik achter de bomen lag voor de green. Op 5 maak ik een heerlijk lange downhill putt van 10 meter die er in gaat voor birdie.

Op 7 en 9 noteer ik bogeys. Vooral de bogey op 9 was niet nodig na een perfecte drive, een slechte wedge en een drie-putt. De birdie op 8 (vanaf 5 meter) tussen de twee bogeys in was fijn.

De tweede negen van Valderrama zijn nog lastiger omdat die holes wat hoger liggen en de wind nog meer invloed heeft. Ik was dan ook tevreden met de parren die ik maak tot en met hole 14. Ik maak op die holes een paar goede up-and-downs voor par en dat was het verschil met gister.

Op 15 sla ik een perfecte ijzer-6 die net langs de hole gaat. Vanaf drie meter maak ik daar birdie. Op de volgende hole moet ik een bogey accepteren na een matige driver die naar links ging. Op 17 maak ik een heerlijke birdie door een ijzer-9 tegen de wind op anderhalve meter te slaan. Op de slothole dacht ik dat ik weer een perfecte ijzer-9 sloeg, maar de wind blies de bal net de bunker in en moest ik weer een up-and-down maken. Het schot uit de bunker was lekker en vanaf een meter maak ik par voor -1. Ik heb vandaag super gevochten en ben rustig gebleven. Dat is ook het plan voor morgen!

Leaderboard.


Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam