21 april 2016

Een eerste ronde van -4 in een warm en zweterig Shenzhen!

Overzicht

21 april 2016

Een eerste ronde van -4 in een warm en zweterig Shenzhen!

Het weer was een beetje vreemd: bewolkt en donker en het leek of het elk moment kon gaan onweren!

Ik begin lekker met een birdie op 1 na een goede putt van drie meter. Op de volgende holes sloeg ik mijn ballen niet dichtbij genoeg en moest ik parren accepteren en een bogey op de ietwat rare vijfde hole. Op die hole moet je eigenlijk om een boom heen slaan en mijn bal bleef te ver rechts en ging de rough in. Met nog 220m te gaan naar de vlag maak ik helaas een bogey!

Daarna noteerde ik weer parren tot hole 9, waar ik met twee slagen net voor de green lig en birdie maak om naar -1 te gaan. Vanaf 12 ging ik beter spelen en maak ik een 2putt birdie op 13. Op 14 mis ik net van 3m. De 15de is een lastige hole en daar maak ik na een ijzer5 vanaf zes meter mijn par. 

Het was op dat moment al aan het regenen en op 16 sla ik een goede ijzer-4 op 3 meter van de vlag. Voor die birdieputt moest ik wachten omdat het spel werd stilgelegd wegens onweer. Na 40 minuten delay maak ik de putt voor -3. Op 17 lig ik in 2 net naast de green, chip er dood bij: birdie. Op 18 sla ik een goede drive, toen ik mijn ijzer 8 naar de green sloeg was het al goed donker aan het worden! De birdieput van 5 meter die ik over had liet ik net te kort.

-4 is gewoon een goede openingsscore, morgen gaan we zo verder!

Leaderboard.


Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam