28 december 2016

Heel veel zin in 2017!

Overzicht

28 december 2016

Heel veel zin in 2017!

Een van de meest gestelde vragen door journalisten aan het einde van het golfjaar is altijd: wat is je doel voor het nieuwe seizoen Joost? Dat vertel ik graag! Er zijn golfers die hun doelen liever voor zich houden, ik heb er nooit moeite mee mijn doelen in het openbaar uit te spreken. Over twaalf maanden wil ik in de top-30 van de wereld staan. Natuurlijk heb ik het afgelopen seizoen met mijn team grondig geanalyseerd, wat ging goed en wat moet beter om die sprong op de wereldranglijst te maken. Over het putten ben ik heel erg tevreden, het was in bepaalde toernooien zelfs extreem goed op de greens, zeker ook in het KLM Open. Mooi om te zien dat al het harde werken wordt uitbetaald. Dat geldt in iets mindere mate ook voor het chippen. Het moet nóg beter, maar ik heb al flinke stappen gemaakt. Waar ik echt winst kan gaan pakken is bij de slagen met de korte ijzers, de zogenaamde scoringijzers. In 2016 heb ik de bal te vaak niet dicht genoeg bij de hole gekregen bij slagen van 100 tot ongeveer 140 meter. Dan laat je dus heel veel kansen op birdie liggen.

Een tweede belangrijk doel is meedoen om de zege in de majors. Dus niet blij zijn dat ik in de majors kan meedoen, maar echt voor de winst gaan. Als mijn spel met de scoringijzers beter wordt en ik het korte spel nog iets kan verbeteren dan zit dat er gewoon in. 

Ik heb me nog niet gekwalificeerd voor de Masters, mijn favoriete toernooi en de eerste major van het jaar. Als ik eind maart in de top-50 van de wereld sta, kan ik wel spelen om het groene jasje. Dat is dus een van de doelen voor de kortere termijn. Ik sta nu 58ste op de wereldranglijst, als ik een sterke start maak in het nieuwe jaar komt de top-50 snel in zicht. 

Natuurlijk wil ik in 2017 ook weer minimaal één toernooi winnen, winnen is uiteindelijk waar je voor speelt. Na de World Cup of Golf in Australië, mijn laatste toernooi dit jaar, heb ik bewust geen club aangeraakt. Pas in januari, als ik in Dubai begin met de seizoenvoorbereiding, ga ik weer ballen slaan. Het is goed om een langere periode de clubs niet aan te raken, zo krijg je honger naar de bal. Maar ik moet zeggen dat het al heel snel weer is gaan kriebelen. Ik kijk met een goed gevoel terug op 2016, maar heb heel veel zin om van 2017 een nog beter jaar te maken!

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam