30 januari 2016

Met een zuur gevoel van de baan

Overzicht

30 januari 2016

Met een zuur gevoel van de baan

Ik stond er na vijftien holes in de laatste ronde van de Qatar Masters goed voor. Met vier birdies en een bogey was ik -3 voor de dag, gewoon sterk want er stond weer flink veel wind. Op hole 16 ging het helaas mis. Mijn afslag stuit via een rots het water in en ik maak daar een bogey. Par op 17 was prima maar op hole 18 laat ik het nog een keer liggen. Goede drive, prima tweede slag en putten van een meter of veertien voor eagle. De greens zijn vrij langzaam op de Doha GC, ook omdat ze door de harde wind niet heel kort gemaaid worden. Ik laat mijn putt twee meter te kort en mis de volgende voor birdie. Ik teken uiteindelijk voor een ronde 70 en eindig met -7 totaal net buiten de top-10. 

Wereldranglijst

Dat einde van de ronde was echt balen. Hole 16 is een korte par-4 waar heel veel birdies worden gemaakt. Ik speel die hole in +1 deze week. Als ik vandaag birdie maak op 16 en twee putts op 18 voor birdie eindig ik gewoon weer in de top-5. Maar goed, aan als heb je niets en ik maak zelf die fouten. Ik liep daardoor met een heel zuur gevoel de green af van hole 18. Op de wereldranglijst zal ik een beetje stijgen, maar er had veel meer winst in gezeten als ik die laatste drie holes beter had gespeeld.

Het positieve is natuurlijk wel dat ik gewoon heel goed sta te spelen. Volgende week in Dubai een nieuwe kans. Wat ook goed gaat is de samenwerking met caddie Sponge. Het is een heel relaxte en rustige man, ik ben absoluut tevreden over de samenwerking. Sponge zal in ieder geval ook na Dubai aan de tas blijven. 

Leaderboard

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam