7 juli 2016

Vandaag in een storm gespeeld!

Overzicht

7 juli 2016

Vandaag in een storm gespeeld!

Vandaag in een storm gespeeld!

Vandaag heb ik in de storm gespeeld! De set-up van de baan, de tees en pinposities maakten het in mijn ogen een vreemde en rare baan in de middag. Dit betekent niet dat er niet te scoren was, maar het was op sommige holes onmogelijk om de vlag aan te vallen of ballen te laten stoppen op green.

Er stond vandaag erg sterke wind, de sterkste waarin ik gespeeld heb in een lange tijd!

Ik heb mijn ijzer-2 vandaag op sommige holes 320 meter geslagen. Bijvoorbeeld op hole 15 sloeg ik hem over de green. Maar in de tegenwind sloeg ik mijn ijzer-2 maximaal 160 meter.

Ik had vandaag een dramastart, de drie-putt op hole 1 was onnodig. Op hole 2 spinde mijn bal van de green af in een dikke kraag van de bunker. Op de derde hole had ik een flyer over de green heen in een hazard. Op hole 4 sloeg ik achteraf gezien gewoon de verkeerde club! Ik had een 8 moeten slaan in plaats van een 7.

Daarna begon ik beter te spelen en maakte ik een birdie op de vijfde, maar helaas weer een bogey op 8 na een slechte chip! Pech op hole 10 na een drive naar de green die weer in een rietkraag kwam van een bunker. Gelukkig maakte ik nog wel par. 

Ik maakte weer een birdie op hole 12, maar helaas bogeys op de 13de en 14de die vol tegen de storm in speelden! Op de dertiende miste ik een put van 2 meter voor par. Op hole 14 belandde mijn bal links over de green en ik kon eigenlijk niets anders dan de bal weer van de green af putten aan de andere kant. Downhill, downwind en geen kans om de bal te stoppen! Hierna maakt ik een goede birdie op de zestiende nadat mijn ijzer-2 op deze par 4 van 308 meter over de green eindigde.

De zeventiende is een par 3, ik sloeg een houten-3 190 meter maar haalde de green niet! Toch maakte ik hier een goede up and down voor par.

Op de par-5 18de sloeg ik een goede drive, daarna een houten-3 en een volle ijzer-4 die net de voorkant van de green haalde. Na twee puts maakte ik par met een eindstand van +4.

Ik heb het laten liggen op de eerste vier holes, zo simpel is het! 

Ga voor het volledige dagverslag, video en het leaderboard naar GOLF.NL.


.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam