27 mei 2016

+2 was niet wat ik had gehoopt!

Overzicht

27 mei 2016

+2 was niet wat ik had gehoopt!

Ik had vandaag een goede start met birdies op hole 2 - na een ijzer 9 op 1,5 meter - en op hole 4 nadat ik mijn eagle-putt van 4 meter net mis.

Helaas maak ik op 5 en 6 twee onnodige drieputss. Mis 2 keer een meter putt voor par en dat haalde helaas het hele momentum uit de ronde. Op hole 7 tot en met 11 kon ik helaas de birdieputts niet holen, maar daar hadden de ijzers ook dichterbij gemoeten voor echt grote kansen. Op 12 gelukkig wel birdie na een ijzer-5 net over de green en een chip dood bij de hole.

Ondertussen was de wind redelijk op komen zetten en had ik flink wind tegen op de laatste 6 holes. Sloeg helaas de driver niet goed en miste telkens op rechts. Op 13 red ik par door een putt van 6 meter te holen. Helaas sla ik hem op 14 veel te ver en eindig ik in een kansloze ligging: ik maak daar een goede bogey. 

Op 15 driver rechts en moest ik gedwongen uitchippen. Ik mis de putt voor par van 4 meter. Op 16 sla ik een houten-3 op de fairway en de ijzer-9 naar de green spint van de green af: weer een bogey. Op 17 mis ik helaas de birdieputt van drie meter en op 18 was het vechten voor par na een slechte wedge in de greenside bunker.

+2 was niet wat ik had gehoopt, maar van de twee drieputts op de eerste negen baal ik het meest, want die kosten mij een redelijke score. 

Nu ga ik even met de fysio aan het werk, want mijn rug krampte richting het einde van de ronde en dan ben ik morgen weer fit om een goed weekend te draaien!

Leaderboard.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam