10 november 2016

Simpelweg teveel slechte bogeys

Overzicht

10 november 2016

Simpelweg teveel slechte bogeys

Ik speelde niet slecht vandaag, maar had vooral een hele slechte start op de par-72 van Gary Player CC in Sun City. Mis birdie op hole 1 van 4 meter. Op 2 sla ik de bal rechts in een hol van een dier en mag ik droppen, maar de drop was slecht en ik sla een topper die 40 meter verder stopt. Daar maak ik bogey, op een echte birdie hole, dus dat was zonde. Op 3 sla ik een goede drive en vervolgens een ijzer-8 op 3 meter. Vanaf daar maak ik een drieputt. Echt heel amateuristisch en ik heb die holes niet meer weg kunnen poetsen.

Maak nog wel goede birdies op 9 en 10, maar helaas op 12 en 13 ook bogeys na gemiste greens. En vooral 13 was niet nodig, want ik had niet meer dan een wedge naar de green. Helaas geen birdie op de par-5 14de.  Met een rescue eindig ik in de greenside-bunker en maak ik geen up and down. Op 15 blijft mijn birdieputt op de lip liggen. Op 17 en 18 mis ik nog twee hele goede kansen voor birdie, beide binnen vier meter. 

De conclusie is dat ik vandaag gewoon niet wist te scoren ondanks dat ik voor mijn gevoel niet heel slecht speelde. Maak simpelweg teveel slechte bogeys en te weinig birdies vandaag.

Leaderboard. Voor meer informatie over het toernooi, ga naar GOLF.NL.



Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam