25 november 2016

We hebben een mooie slag gemaakt!

Overzicht

25 november 2016

We hebben een mooie slag gemaakt!

Vandaag stonden de fourballs op het programma. Wederom stond er een stevige wind en was het niet heel warm in Melbourne.

In tegenstelling tot gister hadden we vandaag een goede start. Ik maak birdie op 2, 4, 5 en 7. Vooral de birdie op 7 was lekker, want daar holede ik een putt van buiten de green.

Darius nam het goed over in het middenstuk, met birdie op 8 en een hele knappe birdie op 11 nadat ik daar uit positie was geraakt en Darius het op die hole alleen moest opknappen. Hij slaat daar zijn wedge op 2 meter van de vlag en maakt de putt. -6 na 11 was goed.

Helaas lipt op 12 mijn birdieputt uit. Op 13 hole ik mijn putt voor birdie wel. Op 14 had ik een hele goede kans voor birdie vanaf 2 meter, maar die putt lees ik totaal verkeerd en mis ik. Op 15 - een lastige par-3 - werd dat goedgemaakt doordat mijn putt van 7 meter wel viel.

Helaas konden we op de laatste drie holes de birdieputts niet holen. Vooral op 17 en 18 was dat jammer, want daar had ik hele goede kansen, maar lipt de bal twee keer uit. 

We speelden beide heel solide vandaag. Darius was bijna niet uit positie en met iets meer geluk hadden we nog lager kunnen gaan. Omdat Darius zo steady was kon ik lekker aanvallend spelen. Het is lekker in deze spelvorm dat je kan vertrouwen op je partner en voor vlaggen kan gaan.

Vandaag hebben we een mooie slag gemaakt en de aansluiting richting de top-5 gevonden! Morgen weer foursomes.

Leaderboard. Voor meer informatie over het toernooi, ga naar GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam