14 september 2016

100% TEAMWORK!

Overzicht

14 september 2016

100% TEAMWORK!

100% TEAMWORK!

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken; winnen doe je met je hele team. Graag belicht ik hier mijn teamspelers: Caddy Sponge, Phil Allen, Bas van der Steur en Chris Henry. Maar ook The Academy van Robert-Jan Derksen!

Caddy Sponge
Ben ik heel blij mee. We werken sinds begin dit jaar samen, hebben een goede klik, en dat betaalt zich uit. Sponge heeft ongelooflijk veel ervaring, is rustig in de baan, maar ziet ondertussen alles wat er gebeurt. En als het nodig is grijpt hij in, zoals tijdens het KLM Open als het soms wat rumoerig werd. Super om samen deze overwinning te pakken! 

Phil Allen
Niemand kent mijn swing beter dan Phil. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt omdat het niet liep zoals we wilden. Zelfs op maandag - tijdens mijn battle tegen Thomas - sloeg ik ze nog alle kanten op. Wat kleine aanpassingen, met name in het ritme van de swing – en ineens ging het weer als vanzelf. Erg fijn dat Phil ook alle rondes mee kon lopen. 

Bas van der Steur
Bas is alweer langere tijd mijn fysio. Met kneden en rek- en strekoefeningen maakt hij me voor elke ronde lekker los. En soms neemt hij me ook na een ronde onder handen. In de winter werk ik meer met gewichten en doe ik aan spieropbouw, tijdens het seizoen is het met name onderhoud en zaak om soepel te blijven. Bas weet exact hoe mijn lichaam in elkaar zit en wat goed voor me is.

Chris Henry
Net als Sponge ook een nieuw lid van ons team, en een enorme aanwinst. Chris is mijn mental coach, observeert scherp en weet hoe hij me in een positieve mood kan brengen. Hij helpt me negatieve gedachtes uit te bannen door me volledig te laten focussen op positieve zaken. Op zijn advies heb ik filmpjes van overwinningen op mijn telefoon opgeslagen, die speel ik vaak af voordat ik de baan in ga. Dat geeft me veel zelfvertrouwen. 

The Academy
Mijn putter was met name vrijdag en zondag bloed- en bloedheet. Ik hoefde maar naar een hole te kijken en de bal lag er alweer in. Het afgelopen half jaar heb ik regelmatig getraind in The Academy van Robert-Jan Derksen. Daar heb ik wat kleine veranderingen aan mijn putting stroke doorgevoerd en dat heeft zich nu dubbel en dwars uitbetaald.


Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam