28 april 2017

Goed teruggevochten

Overzicht

28 april 2017

Goed teruggevochten

Met een ronde 69 (-3) op de tweede dag van het Volvo China Open stijg ik naar de 7de plaats. Vandaag opende ik matig met een drie-putt op mijn eerste hole. Tot en met de 14de hole mis ik een paar kansen voor birdie, maar op de 15de viel de putt van drie meter gelukkig wel. Op 16 had ik een putt van acht meter die de hole raakt maar er helaas niet in ging. Ik dacht op 17 dat ik een goede drive had geslagen, maar de bal stuiterde helaas wat naar links de bunker in. De bal lag onder de lip en ik kon heel weinig, met helaas een bogey tot gevolg. Met mijn lay-up op 18 kwam ik ongelukkig te liggen in een oude divot, die was opgevuld met zand. Daar moest ik genoegen met par, want de approach van 70 meter was door de lastige ligging moeilijk bij de hole te krijgen. 

Op de 1ste hole viel de birdie van vijf meter, op de 2de helaas niet. Op 3 sla ik mijn ijzer-6 op een meter: birdie. De volgende twee holes krijg ik ook kansen van zo'n 4 meter, maar die gingen er niet in. Op de par-5 8ste maak ik een goede up-and-down voor birdie. Op mijn laatste hole creëer ik een goede kans, met een wedge die ik op 3 meter van de hole leg. Ik lees de putt verkeerd en de putt voor birdie op mijn laatste hole viel helaas niet.

Al met al was het een goede dag, zeker nadat de eerste negen niet super waren en ik op de tweede negen goed heb teruggevochten!

Leaderboard. Race to Dubai. Voor meer informatie over het toernooi, ga naar GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam