12 februari 2017

Vragen over mijn speelschema

Overzicht

12 februari 2017

Vragen over mijn speelschema

Mijn eerstvolgende toernooi wordt het World Golf Championship in Mexico van 2 tot en met 5 maart. Ik had hoop eind februari de Honda Classic te kunnen spelen op de PGA Tour maar het is niet gelukt om een invitatie te krijgen. Als je in de top-50 van de wereldranglijst staat, krijg je bijna altijd een invitatie voor de meeste toernooien van de PGA Tour. Daarom kon ik in 2015 de Honda Classic wel spelen. Met mijn managementbureau ISM proberen we nog wel invitaties te krijgen voor het Valspar Championship (9-12 maart) en de Arnold Palmer Invitational (16-19 maart), maar het is zeer de vraag of dat gaat lukken. Als ik niet in die toernooien kom, speel ik tot half april normaal gesproken alleen de twee World Golf Championships. Dus na het toernooi in Mexico ook het Dell Match Play (22-26 maart). De top-64 van de wereldranglijst kan dat toernooi spelen. Meestal zeggen er wel een paar spelers af en ik kan ook nog stijgen op de wereldranglijst als ik goed speel in Mexico, dus ik verwacht het Match Play zeker te kunnen spelen.

Trainen

Twee toernooien in twee maanden tijd is natuurlijk weinig, maar het is gewoon heel lastig om de twee World Golf Championships te combineren met andere toernooien op de European Tour. De week voor Mexico is het Joburg Open. Als je dat toernooi speelt is de voorbereiding op Mexico met een lange reis verre van ideaal, dus dat vind ik geen optie. De week na Mexico is het Indian Open, net als het Joburg Open een relatief klein toernooi waar weinig punten te verdienen zijn voor de wereldranglijst. En als je van Mexico naar India moet kom je daar ook niet bepaald fit aan. Dan geef ik er de voorkeur aan goed te trainen die weken. Ik ga in ieder geval nog met mijn coach Phil Allen naar Florida om aan mijn spel te werken.

China

Natuurlijk hoop ik de Masters dit jaar te spelen. Ik moet dan op 31 maart in de top-50 van de wereld staan. Dat zal niet makkelijk zijn, maar als ik goed presteer in de twee World Golf Championships kan het ook snel gaan want in die grote toernooien zijn veel punten te verdienen. In april speel ik de twee toernooien in China, het Shenzhen International (20-23 april) en het Volvo China Open (27-30 april). Ik speel meestal goed in China, vorig jaar ben ik tweede geworden in Shenzhen, dus daar kijk ik naar uit. Daarna komen de grote toernooien in Europa er al weer aan, dan is mijn schema makkelijk te bepalen. Het is nu even niet ideaal, maar het wordt later dit jaar druk zat dus het is zeker geen ramp deze periode even wat minder toernooien te spelen.

Bekijk mijn kalender voor updates over te spelen toernooien. 

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam