19 januari 2017

De putter moet nog uit zijn winterslaap komen

Overzicht

19 januari 2017

De putter moet nog uit zijn winterslaap komen

Ik had vandaag niet de start waar ik op hoopte. Ik begon mijn ronde op de 10de van Abu Dhabi Golf Club en speelde eigenlijk heel solide, maar door op de eerste veertien holes de birdiekansen - die ik genoeg kreeg - niet te benutten stond ik slechts -2 na dertien holes. 

Op 13 hole ik een putt van drie meter en op 18 maak ik een twee-putt voor birdie. Op 11, 14, 16 en 17 mis ik goede kansen van binnen vier meter. 

Op de tweede negen was het eigenlijk hetzelfde verhaal: op de eerste mis ik vanaf drie meter, op hole 2 een lip-out en op de 3de blijft de bal van vier meter op de rand liggen. In voetbal zeggen ze dat als je zelf de kansen niet benut de tegenstander scoort. Dat was vandaag bij mij ook het geval. Op hole 5 sla ik een goede drive die op centimeters de fairway mist. De ijzer-4 naar de green mis ik op rechts en de putt van anderhalve meter (na de chip) voor par gaat er naast. Op hole 6 dacht ik die slag terug te pakken maar de putt bleef op lijn net voor de hole liggen. Op 7 maak ik easy par. Met een sandwedge creëer ik op 8 weer een kans vanaf drie meter, maar die lipt ook uit de hole. 

Op de slothole eindig ik weer net naast de fairway en sla ik met een ijzer-6 de approach links in de bunker. Vanuit de bunker sla ik de bal op anderhalve meter, maar ook die putt mocht niet vallen en teken ik voor level par. Voor mijn gevoel gevoel speelde ik echt beter dan een 72, maar ik heb mezelf gewoon niet weten te belonen op de greens. De putter moet nog uit zijn winterslaap komen, hopelijk is hij morgen wel scherp!

Leaderboard. Voor meer informatie over het toernooi, ga naar GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam