22 januari 2017

Teveel gemist tussen de drie en vijf meter. Op naar Qatar!

Overzicht

22 januari 2017

Teveel gemist tussen de drie en vijf meter. Op naar Qatar!

De lastigste dag van de week! Er stond veel wind en de pinposities waren moeilijk. Op de eerste vijf holes maak ik makkelijk par. Helaas mis ik op de lange 6de hole tegen de wind in mijn ijzer-3 rechts naast de green. De chip eindigt op twee meter en de putt voor par gaat er helaas niet in. 

Op hole 8 lig ik in twee slagen over de green. De chip downhill was wat te hard, maar de putt voor birdie van vier meter valt. Op zowel 9 als 10 mis ik vanaf vier meter de birdie. Op 11 sla ik een ijzer-9 naar de green, en ik dacht dat hij goed was, maar de bal rolt net te ver links de bunker in. Van daaruit had ik geen kans op een up-and-down en maak ik bogey. 

Op 12 creëer ik een kleine kans vanaf acht meter en die gaat er net naast. Op 13 sla ik een lobwedge op vier meter en hole ik de putt voor birdie om terug te gaan naar level par. Na een easy par op 14 doe ik op 15 hetzelfde. Op 16 sla ik een ijzer-6 tegen de wind in voor de green. De chip was gewoon slecht maar ik holede voor het eerst een lange putt van een meter of 7. 

Op 17 sla ik na een superdrive mijn sandwedge net niet dichtbij genoeg. Die ballen moeten binnen drie meter en ik sla de bal daar op vijf meter van de vlag. De putt valt niet. Op de laatste hole sla ik een perfecte houten-3 van de tee. Met nog een houten-3 ga ik naar de vlag. De bal wordt gepakt door de wind en eindigt links naast de green. De chip was heerlijk en ging de hole in. Dat was lekker om voor -2 te tekenen! Al met al was het een redelijk week, maar mijn putter was net niet hot genoeg om hier echt mee te doen voor de prijzen. Ik miste de putts van tussen de drie en vijf meter te vaak, en als je bovenin mee wilt doen moet je die af en toe holen. Nu naar Doha voor de Qatar Masters!

Leaderboard. Voor meer informatie over het toernooi, ga naar GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam