6 juli 2017

Te veel foutjes maar wel een hole-in-one

Overzicht

6 juli 2017

Te veel foutjes maar wel een hole-in-one

Die hole-in-one op de zesde, mijn vijftiende hole, was lekker en een birdie meteen daarna ook, want dat zorgde er voor dat ik onder par eindig. Maar mijn spel was niet goed genoeg vandaag, ik maakte te veel foutjes. 

Op mijn tweede hole, hole 11 - een makkelijke par 4 - lig ik midden fairway maar maak ik bogey. Twee holes later dezelfde fout, midden green na drie slagen en toch een bogey. Ik miste te veel fairways om de vlag te kunnen aanvallen.

Met de ace op de zesde hole heb ik niks gewonnen helaas, dat heb ik weer! Maar het is altijd lekker natuurlijk. De hole was ruim 100 meter en ik sloeg een pitchingwedge, de bal landde ongeveer een meter voor de hole en ging er in. De hole-in-one en een birdie erna hielden de schade voor vandaag beperkt.

Een linksbaan als Portstewart kan niet veel makkelijker spelen dan vandaag. Er was weinig wind, zeker in de ochtend. De baan is na wat regen ook vrij zacht dus het was prijsschieten en iedereen ging dik onder par. In de middag wakkerde de wind iets aan maar het stelde weinig voor.

Leaderboard.

Kijk op GOLF.NL voor meer over het toernooi.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam