27 mei 2017

Goed teruggevochten

Overzicht

27 mei 2017

Goed teruggevochten

Op zich ging het niet verkeerd op de derde dag van het PGA Championship op de West Course van Wentworth. Er stond veel wind en het was vandaag echt heel pittig.

Ik maakte een dubbel op de par-4 achtste en dat jammer. Ik pullde een sandwedge en die stuiterde op de green en toen het water in. Dan moet je naar een dropping zone die op 80 meter van de hole ligt.

Dan sta je twee over na acht holes en dat moet je accepteren. Dan moet je terugvechten en dat lukte aardig. Ik maakte drie birdies maar helaas ook een bogey op 14. De bal rolde terug van de green, de chip kwam op 1,5 meter en de putt viel niet. Misschien niet nodig maar het gebeurde.

Helaas maakte ik niet birdie op de twee par-5 slotholes, 17 en 18. Maar met een 72 in deze wind sta ik nog steeds op een mooie positie, ongeveer 14de. Het veld staat dicht bij elkaar en als ik morgen een goede ronde aan de gang krijg, drie of vier onder, dan is er nog heel wat mogelijk. 

Het is in Engeland ook nog steeds warm maar het was vandaag iets koeler dan gisteren en het is er niet zo warm als in Nederland, het was vandaag ongeveer 24-25 graden.

Leaderboard.

Kijk op GOLF.NL voor meer over het toernooi.


Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam