23 maart 2017

Heb simpelweg te veel weggegeven

Overzicht

23 maart 2017

Heb simpelweg te veel weggegeven

Ik heb mijn tweede partij op donderdag in Austin helaas niet weten te winnen. Schwartzel zal wel gedacht hebben dat het kerst was. Op bijna elke hole mocht hij een cadeautje uitpakken.

Op de eerste hole sla ik mijn approach over de green en maak ik bogey. De birdieputt op 3 – van drie meter - mis ik en het blijft 1 up. Hole 4 win ik met een par. Op de 5de slaat hij zijn drive de green op en gaat hij met birdie weer terug naar 1 up. Op hole 6 maak ik een par en Schwartzel met een drie-putt ook. De 7de kreeg hij cadeau. Ik maak bogey na een onmogelijke stand in de bunker.

Op hole 8 en 9 maak ik een drieputt. Hij won die holes met par en dan sta je 4 down na 9 holes. Ik raak geen bal en mijn spel is gewoon even helemaal zoek.

Ik ga naar 5 down nadat hij op 11 een wereld up-and-down maakt en ik weer met een drie-putt de green afloop. Op hole 12 sla ik mijn ijzer-7 uit de fairwaybunker op 4 meter van de hole voor eagle. Hij chipt de bal het water in: terug naar 4 down.

Hole 13 kreeg hij cadeau nadat ik twee ballen het water in sla. Op 14 slaat hij hem in het water: dormie 4. Op de 15de heb ik een birdieputt van 2,5 meter om de hole te winnen, maar die gaat ernaast en zo was de partij klaar.

Ik heb hem geen enkel moment onder druk kunnen zetten. Het was lastig spelen met de storm, maar dan moet je constant spelen en parren maken. Ik gaf simpelweg te veel weg. Mijn spel van tee tot green was slecht, en als je dan constant van 20 meter staat te putten, dan ga je op dit niveau geen wedstrijd winnen.

Leaderboard. Voor meer informatie over het toernooi, ga naar GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam