21 mei 2015

Putten is helaas een loterij

Overzicht

21 mei 2015

Putten is helaas een loterij

Ik had de eerste ronde van het BMW PGA Championship eigenlijk -2 of -3 moeten maken maar ik kwam niet verder dan een ronde 72, gelijk par. Zoals ik voor het toernooi al zei, de greens op Wentworth zijn dit jaar heel erg slecht. Ik speelde van tee tot green goed vandaag, raakte twaalf fairways en veertien greens en dat is op een pittige baan als de Westw Course gewoon prima. Op de greens liep het gewoon van geen kant. Ik ben niet iemand die snel excuses zoekt, maar de greens zijn zo slecht dat putten een loterij wordt. En ik had vandaag duidelijk geen gelukkige hand met de putter. Ik maak in totaal 33 putts, dan wordt het moeilijk om onder par te eindigen.

Op hole 14 mis ik een putt van een meter voor birdie, op 15 van drie meter en op hole 18 ook weer van drie meter mis voor de birdie. Vallen er twee van die putts wel dan kom je met een goede score en een goed gevoel van de baan. Bij sommige putts stuit de bal zo hoog op dat je 'm bijna kunt vangen. Op hole 2 had ik een puttje van zestig centimer voor par. Ik maak een prima strook en de bal hobbelt zo van de lijn af, bogey. Dat is heel frustrerend, maar goed het is voor iedereen even lastig natuurlijk. Morgenochtend speel ik de tweede ronde in de ochtend, hopelijk zijn de greens dan iets beter en kan ik wel wat putts maken. Positief is in ieder geval dat mijn lange spel vandaag erg goed voelde.


Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam