20 mei 2015

Mooi toernooi op slechte greens

Overzicht

20 mei 2015

Mooi toernooi op slechte greens

Ik kijk natuurlijk erg uit naar spelen in het BMW PGA Championship op Wentworth. Het is het grootste toernooi van de European Tour met altijd heel veel publiek, een mooie sfeer en veel prijzengeld en punten voor de wereldranglijst. Gelukkig ben ik fysiek weer helemaal in orde.

Wel heb ik de afgelopen week in Nederland weinig kunnen doen omdat ik nog ziek was. Als je dan voor het eerst weer ballen gaat slaan voelt het een altijd een beetje vreemd, het lichaam moet weer even op gang komen. Maar dinsdag en woensdag heb ik op de drivingrange op Wentworth veel ballen geslagen met mijn swingcoach Phil Allen. Het ging steeds beter en mijn swing voelt nu eigenlijk weer als de laatste weken in Amerika waar ik van tee tot green steeds beter ging spelen. 

Het is erg leuk om na een paar maanden Amerika weer eens op de European Tour te spelen. Op de European Tour ken ik iedereen, kan ik een beetje dollen met de andere spelers en de caddies. In Amerika heb ik dat nog niet, daar mis ik toch een beetje de gezelligheid van Europa. Maar als ik vaker in Amerika speel leer ik ook daar automatisch meer mensen kennen en dan zal het ook op de PGA Tour alleen maar leuker worden. 

Slechte greens

Als ik goed speel kan ik deze week op Wentworth zeker bovenin mee doen. Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met de West Course, heb hier een paar keer op een slag de cut gemist. Maar vorig jaar heb ik met een twaalfde plaats laten zien dat ik hier goed uit de voeten kan. Je lange spel moet goed zijn anders ga je problemen krijgen want er zijn heel wat diepe fairwaybunkers en ook de bunkers rond de greens zijn lastig.

Dit toernooi is voor de European Tour  ieder jaar een hoogtepunt, juist daarom is het erg jammer dat de greens heel slecht zijn. De greens zijn hier zelden echt goed, maar dit jaar is het wel echt dramatisch. Ze hebben verschillende soorten gras en de bal hobbelt daardoor heel erg. Bij het chippen heb je geen idee over de eerste stuit, de bal reageert steeds anders. Het wordt zo een beetje gokken met je chips. Maar goed, het is voor alle spelers natuurlijk hetzelfde. Het is gewoon zaak niet gefrustreerd te raken als een goede putt niet valt, dat gaat iedereen deze week overkomen. 

Martin Kaymer zei eerder in de week dat het beter is dit toernooi later in het jaar te spelen zodat het gras op de greens meer tijd krijgt om te groeien. Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar nogmaals, we hebben allemaal dezelfde greens dus ik ga er verder geen punt van maken. Ik ga natuurlijk alles geven om zo hoog mogelijk te eindigen in dit vlaggenschip toernooi van de European Tour.  



Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam