8 maart 2015

Snel vooruitkijken

Overzicht

8 maart 2015

Snel vooruitkijken

Vandaag was het lastig spelen met veel wind. Ik speelde met name de eerste negen goed en was -2 na 8. Helaas maak ik slechte bogeys op 9 en 10 (twee keer 3-putts nodig van randje green) en op 13 gebeurde dat weer.

Het putten was de tweede negen heel slecht en met een korte putt van 1,2 meter missen voor birdie op 16 was het verhaal compleet. Heb mijn niveau op de greens niet gehaald en dat moet deze week beter.

Komende week speel ik voor de derde week op rij in Amerika en nu staat het Valspar Championship op Innisbrook Resort in Florida op het programma. Ik ben er zondag meteen naartoe gereden, vier uur in de auto.

Ik ken de baan, de Copperhead Course van Innisbrook, niet en dat geldt voor meer banen die ik in Amerika ga spelen dit jaar. Dat is een nadeel, maar je moet er ook weer niet te zwaar aan tillen. Ik heb ervaring genoeg om samen met mijn caddie een baan in twee of drie oefendagen goed te leren kennen. Op de Masters na worden de majors ook elk jaar op andere banen gespeeld, dan moet je ook in korte tijd uitvinden hoe je de holes moet spelen. Als pro moet je dat gewoon kunnen.

De Masters komt overigens al heel dichtbij, precies over een maand begint de eerste major van het seizoen.

Leaderboard.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam