19 november 2015

Prima openingsscore!

Overzicht

19 november 2015

Prima openingsscore!

Vandaag ben ik in Dubai goed begonnen aan het laatste toernooi van het seizoen, het DP World Tour Championship. Ik maakte in mijn ronde een bogey en vier birdies en sta met een score van -3 net buiten de top-10.

Het was warm vandaag en er stond weinig wind, dus je kon goed scoren in de openingsronde. Helaas begon ik met een bogey op hole een nadat ik mijn drive net naast een bunker sloeg en geen normale stand in kon nemen. Gelukkig maak ik het op hole twee meteen goed met een birdie na een goede up-and-down. Op hole vier maak ik ook een easy birdie nadat ik mijn ijzer-3 op niet meer dan een meter van de vlag sla. 

Daarna had ik birdiekansen op vijf, zes en zeven, maar die gingen er allemaal niet in. Op de lastige achtste en negende maar ik goede parren en dus was -1 na negen hole een prima score. 

Op tien, elf en twaalf had ik allemaal een putt voor birdie van maximaal vier meter, maar die gleden er allemaal naast. Na een hele goede up-and-down voor par op dertien en een makkelijke par op veertien, sloeg ik mijn ijzer-7 op vijftien op drie meter van de vlag en hole ik de putt voor birdie. Op zeventien maakte ik ook nog een bonus birdie door er een putt van veertien meter in te rollen. Dat soort gelukjes moet je soms gewoon hebben.

Helaas kwam mijn drive op achttien in een bunker en kon ik er niet meer dan een ijzer-7 uit slaan. Daarna nog een keer een ijzer-7 tot vier meter van de vlag en helaas maak ik de birdie net niet.

Ik ben tevreden want -3 is een goede score en een mooi begin van de week!

Leaderboard

P.s. Wil je kijken hoe ik de achttiende van Jumairah speel? Kijk dan hier naar de video!


Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam