13 augustus 2016

Nog een ronde alles geven dan rust

Overzicht

13 augustus 2016

Nog een ronde alles geven dan rust

Nog een ronde alles geven dan rust

Het begin van mijn derde ronde op de olympische baan in Rio was heel moeizaam. Op hole 2 maak ik een bogey na een 3-putt en op hole 3, een korte par-4, sla ik een superdrive op de green maar weet ik toch geen birdie te maken. Daarna op hole 4 een ijzer net naast de green die in de bunker landt. Geplugged en kansloos. Dan loop je snel achter de feiten aan. Ik raakte wat geïrriteerd, dat heb ik vaker als ik vermoeid ben. Ik merk duidelijk dat ik van de laatste negen weken acht weken op reis ben geweest. Ik ben mentaal en fysiek gewoon niet top op dit moment en dan mis ik de focus en scherpte. Ik had ook last van mijn rug de eerste holes maar nadat ik wat pijnstillers nam ging dat in het vervolg van de ronde steeds beter. 

Goed gevoel

 Ik ben natuurlijk wel blijven vechten en met birdies op hole 9, 10 en 17 weet ik er toch nog een score onder par uit te slepen. Ik wilde lager gaan vandaag maar meer dan die ronde 70 zat er gewoon niet in. De kans op een medaille is nu natuurlijk minimaal maar ik ga uiteraard nog een keer alles geven. Als ik morgen een goede score maak, verlaat ik dit toernooi in ieder geval met een beter gevoel. De komende weken neem ik rust, daar ben ik hard aan toe. Mijn volgende toernooi na Rio wordt het KLM Open. Maar eerst vanavond goed rust nemen en dan hopelijk morgen wat fitter en scherper in de laatste ronde. 

Kijk op GOLF.NL naar een verslag van de dag en mijn reactie op video  

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam