2 februari 2016

Beste seizoenstart ooit

Overzicht

2 februari 2016

Beste seizoenstart ooit

Na ruim een week trainen in Dubai, het Abu Dhabi Golf Championship en vorige week de Qatar Masters ben ik nu weer terug in Dubai voor de Desert Classic. Nee, de zandkorrels komen mijn neus nog niet uit… Het bevalt me hier in de woestijn eerlijk gezegd nog steeds prima. Als ik hoor en lees dat het in Nederland hard waait en veel regent, verlang ik zeker nog niet naar huis.

Na de laatste ronde in Qatar ben ik zaterdagavond meteen naar Dubai gevlogen, een vlucht van nog geen drie kwartier. Zondag en maandag heb ik vooral uitgerust. Ik ben wat gaan shoppen in een van de grote shoppingmalls en heb verder eigenlijk heel weinig gedaan. Ik heb bewust twee dagen geen golfclub aangeraakt. Het is belangrijk om in zo’n serie toernooien ook even met je gedachten weg te zijn van het golf. Vandaag heb ik op de Emirates Golf Club goed getraind met mijn coach Phil Allen. Zoals je op de foto kunt zien probeert Phil net zo’n mooie baard te krijgen als ik… Morgen speel ik de Pro-Am en donderdag om 12.55 lokale tijd sla ik af voor de eerste ronde.

 

Restaurants

Mijn hotel deze week ligt bij The Walk, een levendige boulevard met heel veel restaurantjes. Mensen vragen mij wel eens of ik niet gek word van iedere avond uit eten. Eigenlijk niet. Ik vind thuis zelf koken ook erg leuk, maar tijdens de toernooien naar restaurants gaan vind ik absoluut geen straf. Zeker in Dubai is er zo veel keuze aan restaurants, je kunt iedere avond iets anders eten. Wat denk ik ook meespeelt: ik weet niet beter! Slapen in hotels en eten in restaurants, het is mijn leven en ik ben er aan gewend. Vaak hou ik het simpel, maar ik kom af en toe ook in erg goede restaurants. Een aanrader voor iedereen die naar Dubai gaat vind ik Nobu, een Japans restaurant dat echt top is. Helaas wel vrij duur, maar in Dubai is bijna alles nou eenmaal duur.


Robert-Jan Derksen

Ik vind de Desert Classic een van de leukere toernooien van het jaar want de sfeer is altijd erg goed. Ik heb vandaag een tijdje gesproken met Robert-Jan Derksen die hier wat afspraken heeft en het ook gewoon leuk vindt om even te komen kijken. Robert-Jan won dit toernooi in 2003. Natuurlijk heb ik hem wat tips gevraagd hoe je dit toernooi moet winnen! Die tips kan ik goed gebruiken, want ik heb hier op de een of andere manier nog nooit goed gepresteerd.

De Desert Classic heb ik zes keer gespeeld en mijn beste prestatie tot nu toe is een 23ste plaats in 2014. In het verleden heb ik altijd moeite gehad met de greens, vooral het lezen van de lijnen was een probleem. Hopelijk gaat dat deze week een stuk beter. Mijn spel voelt in ieder geval zo goed, dat ik minimaal die 23ste plaats van 2014 moet kunnen verbeteren. Vorig jaar voelde mijn swing eigenlijk het hele jaar niet top, nu is mijn ballstriking weer op het niveau van 2014. Dat zie je meteen terug in mijn resultaten. Vijfde in Zuid-Afrika, vijfde in Abu Dhabi en dertiende in Qatar, dit is mijn beste seizoenstart ooit. Het geeft aan dat ik wekelijks bovenin kan meedraaien als mijn swing op orde is.


Wereldranglijst

Na Dubai ben ik een week thuis in Rotterdam en dan speel ik Maleisië. In principe speel ik daarna de toernooien in Thailand en India, maar dat is nog niet helemaal zeker. Ik hoop natuurlijk snel te stijgen op de wereldranglijst zodat ik de grote toernooien in Amerika kan spelen. Het World Golf Championship Match Play dat 23 maart begint is zeker een doel. Dan moet ik in de top-64 van de wereldranglijst staan. Na mijn dertiende plaats in Qatar dacht ik iets te stijgen, maar ik ben één plaatsje gezakt en sta nu 79ste. De wereldranglijst werkt soms heel vreemd. Geen punt, ik moet gewoon week in week uit goed golf spelen dan ga ik vanzelf stijgen. Hopelijk sta ik aanstaande maandag als de nieuwe wereldranglijst uitkomt weer een stuk(je) hoger!

Starttijden

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam