5 februari 2016

Hopelijk zondag een kans op de overwinning

Overzicht

5 februari 2016

Hopelijk zondag een kans op de overwinning

Na een tweede ronde in 67 slagen sta ik er met -9 prima voor in de Desert Classic. Ik startte de tweede ronde op hole 10. De back nine in Dubai is makkelijker dan de eerste negen, ook omdat er drie par-5 holes zijn. Ik speelde mijn eerste negen holes foutloos en ging met -4 door de turn. Met een beetje geluk was dat nog beter geweest. 

Op hole 1 kwam ik voor het eerst in de problemen na een mindere drive. Ik sloeg gelukkig een erg mooie derde slag, van een meter of vijfig bijna in de hole voor bidie. Lekker om zo de par te redden. Op hole 6 kwam ik in een fairwaybunker en kon ik ook niet in twee slagen naar de green omdat de lip te hoog was. Daar red ik de par door een putt van een meter of zes te holen.

De laatste drie holes - 7, 8 en 9 - zijn pittig in de wind. Met drie steady parren was ik tevreden. Omdat ik op hole 5 een wedge op een meter had geslagen en de putt maakte, kom ik uit op 67 slagen, -5. Een prima score natuurlijk. 

Overwinning

Ik speel eigenlijk hetzelfde als de laatste weken. Het spel voelt heel goed en dan moet je niet ingewikkeld doen maar gewoon lekker spelen. Ik hoef ook niet te veel energie te verbruiken door heel veel ballen te slaan op de range na de ronde. Hopelijk morgen nog zo'n ronde als vandaag, dan doe ik zondag mee om de overwinning. En dat is natuurlijk waar ik het allemaal voor doe. 

Leaderboard.

PS: Het probleem van de eerste ronde is opgelost:

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam