30 juni 2016

Al met al een prima score onder deze condities!

Overzicht

30 juni 2016

Al met al een prima score onder deze condities!

Al met al is een score van -2 een prima score onder deze condities! Ik ben geduldig gebleven en dat betaalde zich uit op de 2e negen.

Het was vandaag erg zwaar spelen in de middag. Er stond een hele sterke wind en het regende een aantal keer flink. Ik savede op hole 1 een goede par door een putt van vijf meter te maken. Daarna heb ik tot hole 7 easy parren gemaakt.

Hole 8 is een lastige par 3. Ik had wind tegen en het regende precies toen ik moest afslaan. Ik sloeg een slechte ijzer-5 op rechts en daarna chipte ik ook nog eens over de green. Maar ik heb mijn par weten te redden door een chip-in te maken.

Helaas heb ik op de 9de hole een bogey gemaakt. Dit kwam omdat ik mijn driver rechts in de hoge rough sloeg. Daarna hakte ik de bal met een ijzer-9 weer terug op de fairway. Mijn ijzer-3 landde kort rechts voor de green. Helaas miste ik de putt van ongeveer 2,5 meter.

Tweede negen beter

De tweede negen speelde ik beter en raakte ik meer fairways. Ik heb mooie birdies op 11 en 13 gemaakt door mijn ijzer-7 twee keer binnen vier meter van de vlag te slaan. Daarna heb ik nog een birdie weten te maken door een bunkerschot op de 14de drie meter van de vlag te slaan.

Helaas heb ik op de 15de en 16de hole mijn birdieputts net te kort gelaten waardoor ik twee keer par maakte.

Op de altijd moeilijke 17de heb ik mijn driver recht op de fairway geslagen. Met een ijzer-3 wist ik de bal vier meter achter de vlag te plaatsen waardoor ik weer een birdie maakte. Helaas moest ik op de 18de opleggen nadat ik mijn houten-3 in de rechter rough sloeg. Ik had geen goede ligging om voor de green te gaan. Ik raakte mijn lob wedge niet goed waardoor mijn derde slag net te ver was om comfortabel te putten. Dat resulteerde in een bogey.

Al met al is een score van -2 een prima score onder deze condities! Ik ben geduldig gebleven en dat betaalde zich uit op de tweede negen.

Morgen meer!

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam