8 september 2016

Niet helemaal tevreden met -2

Overzicht

8 september 2016

Niet helemaal tevreden met -2

Niet helemaal tevreden met -2

Ik stapte niet helemaal tevreden de baan af na mijn eerste ronde in het KLM Open. Een score van -2 is zeker niet slecht, maar met een -3 of -4 had ik echt met een goed gevoel op de ronde teruggekeken. Ik begon vandaag op The Dutch op hole 10 en de eerste paar holes was het van de tee niet heel sterk. Maandag en dinsdag voor het toernooi voelde mijn swing niet optimaal, maar in de Pro-Am gisteren was het al weer stukken beter. Toch ging  ik de eerste paar holes te veel sturen en miste daardoor een paar fairways. Het positieve was dat ik de bogeys van de kaart wist te houden, ook door een paar goede putts te holen.

Compliment

Op hole 18 zei ik tegen mezelf: nu gewoon vrijuit gaan swingen Joost, dan maar een keer een grote misser. Dat leverde meteen de eerste birdie op. Mijn derde slag op hole 18 met een ijzer 8 sloeg ik dichtbij en ik maakte de putt. De tweede negen holes – de eerste negen van The Dutch – speelde ik prima. Ik kreeg meer kansen en op de par-3 vierde hole maakte ik de tweede birdie van de dag. Daarna heb ik zeker mogelijkheden gehad om -3 of -4 te maken, maar dat lukte helaas niet. Vooral de par op hole 6, een par-5 die heel makkelijk in twee slagen is te halen, was zonde.

Maar goed, -2 is een degelijk begin want zo makkelijk speelde de baan nou ook weer niet. The Dutch ligt er geweldig bij, een compliment voor de greenkeepers. Mooi ook dat er zeker op de laatst holes veel publiek meeliep. Dat belooft wat voor de komende dagen. Wel erg jammer natuurlijk dat Thomas Pieters zich geblesseerd heeft moeten terugtrekken. Voor het toernooi en voor al de Belgen die naar Thomas wilden komen kijken een grote tegenvaller. Maar goed, dat soort dingen gebeurt helaas af en toe. Het KLM Open gaat gewoon door en ik hoop morgenmiddag een lage score te maken en richting de top van het leaderboard te klimmen. 


Volg voor verslagen en filmpjes van het KLM Open het liveblog van GOLF.NL   



Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam