11 september 2016

Winnen in een fantastische ambiance!

@caption

Overzicht

11 september 2016

Winnen in een fantastische ambiance!

Winnen in een fantastische ambiance!

Met een evenaring van het baanrecord 63 het KLM Open voor de tweede keer winnen met een score van -19, wat een onvergetelijke dag was het op The Dutch. Met de steun van duizenden fans speelde ik met alle vertrouwen en durfde ik vol in de aanval te gaan. En gelukkig werd dat beloond met mijn tweede overwinning in het KLM Open in vier jaar tijd en mijn vijfde zege op de European Tour. Graag wil ik hierbij al mijn fans bedanken voor het enthousiasme en de aanmoedigingen – ik ben erg blij dat ik jullie als tegenprestatie op deze overwinning kan trakteren! Op de een of andere manier kan ik toch iets extra's brengen voor het Nederlandse publiek. 

The Zone

Ik had in de laatste ronde de ideale start met birdies op de eerste twee holes. Na nog twee birdies op 6 en 7 maakte ik mijn eerste fout op 8, bal in de bunker en bogey. Belangrijk waren de drie holes daarna. Op 9 maak ik birdie en vervolgens kwam ik in The Zone. Alles ging vanzelf, ik hoefde maar naar de hole te kijken en de bal ging er in. Alleen op hole 13 sloeg ik met een slechte drive mijn bal in het water, maar dat foutje maakte ik meer dan goed met birdies op hole 14, 15 en 17. Mijn tweede slag op 17 wilde ik een meter of vijf zes rechts van de vlag spelen want die stond gevaarlijk weggestoken aan de linkerkant. Ik trek die bal een fractie om naar links en in plaats van een meter of vijf zes rechts van de hole stopt mijn bal een meter van de pin. Zo'n dag was het, ik speelde heel goed maar alles viel ook mijn kant op.

Vieren

Tien birdies in de laatste ronde van het KLM Open, daar droom je van, daar hoop je op, maar dat het dan ook echt gebeurt is fantastisch. Natuurlijk kreeg ik de vraag welke overwinning, die in 2013 of deze, ik mooier vind. De eerste keer je eigen Open winnen is heel speciaal, maar deze zege is net zo bijzonder. Ik train veel op The Dutch, ben er lid, mijn ouders, broers en mijn vriendin en heel veel vrienden en bekenden waren er vandaag bij, dat maakt deze dag net zo mooi als die zondag in september in 2013. Het eerste KLM Open op The Dutch had voor mij niet beter kunnen verlopen, maar in alle opzichten was het een ongekend succes. De spelers waren zonder uitzondering heel positief over de baan en over de sfeer tijdens het toernooi. Dat belooft wat voor volgend jaar. Ik kan niet wachten om mijn titel te gaan verdedigen, maar eerst natuurlijk een heel mooi feestje vieren!   

Volg voor interviews en verslagen van het KLM Open het liveblog van GOLF.NL   

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam