20 april 2017

Goede start, minder slot

Overzicht

20 april 2017

Goede start, minder slot

Ik had vandaag een goede start vanaf 10 met birdies op 11 en 13. Helaas vielen daarna de birdies niet. Op 18 moest ik uitchippen nadat mijn bal net te ver rechts in de waterkant kwam te liggen: bogey. 

Op hole 1 maak ik net geen birdie van 4 meter. Ik maak een goede up-and-down op 2 voor par nadat mijn drive van de tee links tussen de bomen eindigde. Op 4 maak ik wel weer een goede birdie met een putt van een meter of 6.  Vervolgens weer een goede up-and-down voor par op 5.

Op 6 laat ik mijn putt voor birdie net te kort. Na een goede par op 7 kwam ik op 8 in de problemen nadat mijn approach met een ijzer-5 op een downslope van de green landde en 20 meter door schoot en eindigde in de lip van de bunker. Ik kon moeilijk mijn stand innemen en maak helaas geen up-and-down voor par. Op mijn laatste hole - de par-5 9de - sla ik een goede drive en de rescue naar de green was perfect, dacht ik, want ook die stuiterde hard door en eindigde over de green wederom in een lastige positie. Ik lag op een steile helling in dik gras en moest naar een downhill pinpositie. Ik maak uiteindeloijk par en daar was ik blij mee. Jammer van de laatste twee holes, maar morgen - hopelijk zonder onweer - gaan we er weer vol voor!

Leaderboard. Voor meer informatie over het toernooi, ga naar GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam