Terug naar de basis met putten

Terug naar de basis met putten

Overzicht

Terug naar de basis met putten

Terug naar de basis met putten

Aan het einde van het seizoen evalueer ik altijd met mijn team wat er goed is gegaan en wat er beter en anders moet. Een van de belangrijkste conclusies was dat ik niet tevreden was over het putten en dat ik op een andere manier wilde gaan werken. Daarom heb ik besloten te stoppen met de Putting Academy van Robert-Jan Derksen. De faciliteiten van de Academy zijn absoluut top, ik heb in anderhalf jaar ook veel geleerd en ik wil Robert-Jan en Hayo Bensdorp ook heel erg bedanken voor hun inzet. Maar ik had de laatste maanden niet langer het gevoel dat de samenwerking me nog bracht wat ik zocht. De samenwerking beëindigen met mensen met wie je heel goed en fijn hebt gewerkt is nooit leuk, maar zulke keuzes horen er nu eenmaal bij.

Basis

Ik heb heel sterk het gevoel dat ik met het putten terug moet naar de basis. Mijn coach Phil Allen gaat zich veel intensiever met het putten bemoeien en hij wordt weer bijgestaan door Fatiha Sahnoune. Misschien is haar naam in de Nederlandse golfwereld niet heel bekend, maar ze heeft met veel bekende spelers aan het putten gewerkt, onder meer met Brandt Snedeker, Tiger Woods en Justin Rose. Fatiha coacht niet zelf de spelers, zij coacht Phil en Phil gebruikt haar informatie als we het putten trainen. Fatiha heeft jarenlang alles op het gebied van putten wetenschappelijk bestudeerd, ze heeft een schat aan data en informatie die ons verder kan helpen. Het fijne van deze manier van werken is ook dat ik veel meer op mijn thuisbasis kan trainen met Phil.

2018!

Zoals bekend was 2017 op golfgebied niet het jaar waarop ik had gehoopt. Maar dat ligt achter me. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat 2018 een veel beter jaar gaat worden. Mijn doelen zijn bekend, een toernooi winnen, de top-50 in van de wereldranglijst en ja, uiteraard zit ook de Ryder Cup in mijn hoofd. Kwalificeren voor het team is heel lastig, maar als ik een heel goed jaar heb kan het zomaar gebeuren. Begin januari ga ik naar Dubai om te trainen en voor je het weet is het al weer 18 januari en begint voor mij het nieuwe seizoen met het Abu Dhabi HSBC Championship.

Tot slot wil ik jullie allemaal bedanken voor de steun en de positieve berichten dit jaar, ook in periodes dat ik minder goed speelde. En vooral wens ik iedereen een heel mooi, gelukkig en gezond 2018!


Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam