3 februari 2017

Spel gestaakt, morgen er voordeel uit halen

Overzicht

3 februari 2017

Spel gestaakt, morgen er voordeel uit halen

We wisten dat er veel wind zou staan op vrijdag en die was er ook. Het was lastig spelen, het werd op een gegeven moment een storm met opwaaiend zand en bomen die braken. Dat gebeurt af en toe hier maar het is natuurlijk niet normaal weer. De ballen bleven nog wel op de green liggen, die waren iets trager omdat ze wisten dat er veel wind zou komen. Maar het was op een gegeven moment niet meer veilig dus om 12.30 uur Nederlandse tijd is de wedstrijd voor de rest van de dag gestaakt. Veiligheid boven alles.

Voor mij was het jammer dat het spel niet een hole eerder werd stilgelegd want ik maakte op de par-4 zesde een birdie maar op de par-3 zevende - mijn laatste hole - een dubbele bogey. Ik miste een bogeyputt van een meter omdat ik door een windvlaag uit balans raakte. Daardoor had ik op 7 een horseshoe putt, terwijl het normaal gesproken een bogey was geweest.

Maar het is op zich niet ongunstig dat ik de tweede ronde zaterdag mag afmaken. Er wordt mooi weer voorspeld en daar moet ik voordeel uit halen. De tweede negen van de Majlis Course van de Emirates Golf Club is ook iets makkelijker dus hopelijk kan ik de tweede ronde goed afmaken.

Ik ga nu niet trainen. Met die harde wind van vandaag, en met de regen die nu ook valt, is dat zinloos. Je maakt dan meer kapot dan dat het iets oplevert. Trainen doen we zaterdag voor het vervolg van de tweede ronde.

Leaderboard. Voor meer informatie over het toernooi, ga naar GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam