11 juni 2017

Vandaag was mijn swing veel beter

Overzicht

11 juni 2017

Vandaag was mijn swing veel beter

Ik speelde de laatste ronde van het Lyoness Open in Oostenrijk stukken beter. Zaterdag na de derde ronde heb ik anderhalf uur op de range gestaan en via de telefoon en de app overleg gehad met mijn coach Phil. Ik heb wat video's gestuurd via de app en Phil zag snel wat er niet goed was. Ik heb de transitie van de top van de backswing naar de downswing iets aangepast en dat werkte heel goed. Het gaat dan om fracties, maar die maken wel een heel groot verschil. 

Ik kon vandaag lekker aanvallend spelen omdat ik toch niets meer te verliezen had. Op hole 5 maak ik een bogey na een slechte ijzer-8, maar verder waren de afslagen en de ijzers naar de green veel beter. Ik gaf mezelf veel kansen en zoals de hele week eigenlijk was mijn korte spel echt sterk. Met goed kort spel heb ik vrijdag toch het weekend weten te halen en vandaag met een ronde 66 stijg ik je dan nog flink in het klassement richting de top-10. Uiteindelijk ga ik hier dan toch met een positief gevoel weg. Komende week geen toernooi voor mij, maar ik zal weer hard aan mijn swing werken voor de belangrijke toernooien in de komende weken en maanden. Maar ik ga eerst een dagje uitrusten want als je zoals ik de afgelopen toernooien vooral zoekende bent naar je swing kost golf spelen heel veel energie! 

Leaderboard.

Kijk op GOLF.NL voor meer over het toernooi.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam