22 juni 2017

Weinig fouten en genoeg birdies

Overzicht

22 juni 2017

Weinig fouten en genoeg birdies

Mijn eerste negen holes - ik startte vandaag op 10 - waren ook goed, maar niet zo strak als de tweede negen. Op de tweede negen begon het namelijk echt te lopen, raakte ik veel fairways en creeerde ik veel kansen. Helaas maak ik een drieputt voor bogey op hole 2, maar verder maak ik weinig fouten en zet ik er genoeg birdies tegenover.

Met de driver gaat het van de tee ook veel beter. Het scheelt enorm dat je niet direct achter de feiten aanloopt en vanaf de fairway kan aanvallen. In Oostenrijk voelde de swing niet eens zo slecht, maar vertrouwde ik het nog niet helemaal. Goed spelen in een oefenronde is leuk, maar uiteindelijk haal je alleen vertrouwen uit goed wedstrijdrondes. Daarom is het lekker dat ik vandaag merk dat ik de bal beter begin te raken en weer wat vertrouwen krijg. Als de putter ook warm begint te worden, zoals vandaag op mijn tweede negen, kan dat mooie scores opleveren.

Ik heb hier in het verleden vaak goed gespeeld en heb het altijd een fijne en leuke baan gevonden. Als je de fairways raakt kan je aanvallen. Vanwege de hitte, en de droge fairways waarop de bal veel rol krijgt, speelt de baan dit jaar niet heel lang. Als er geen wind staat zoals vandaag, is het warm en benauwd, maar dat heb ik liever dan kou en regen. Je moet gewoon zorgen dat je goed drinkt en eet. Ik laat me er in ieder geval niet gek door maken!

Leaderboard.

Kijk op GOLF.NL voor meer over het toernooi.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam