30 juni 2017

Tevreden met level par

Overzicht

30 juni 2017

Tevreden met level par

Ik moet zeggen dat ik de eerste 11 holes vandaag goed speelde. Ik maak een goede birdie op 2 en op 3 sla ik een hele goede ijzer-2 op een meter. Die putt viel helaas niet, maar het regende hard de eerste paar holes, en dat maakte het goed lastig op de moeilijke baan van Le Golf National, waar het vooral heel erg belangrijk is dat je fairways raakt. Dat lukte zoals ik al zei aardig. Op 7 maak ik een drie-putt, maar op 10 en 11 maak ik goede birdies met putts van zo'n 5 meter.

Op 12 schiet het op de tee bij mijn drive in mijn linkerschouder. De rest van de ronde heb ik daar last van gehad. Op 12 en 13, twee lastige holes, maak ik helaas twee bogeys. Op 13 was ik voorzichtig en stop ik met draaien waardoor ik mijn drive heel ver op rechts in de rough sla. Ik krijg nog een kans van drie meter op par maar die viel helaas niet.

Ik had de afgelopen twee weken al licht last van mijn schouder. Daar was prima mee te spelen, iedereen heeft last van pijntjes, maar vandaag schoot het er echt even in. Het is jammer dat dat twee bogeys opleverde, maar daarna kreeg ik weer wat vertrouwen in mijn lichaam en ging het weer wat beter. Ik creëer nog een paar birdiekansen op 14 en 16 maar die mis ik helaas. Uiteindelijk moet ik tevreden zijn met level par voor de de dag en -2 na 36 holes. Het is nu afwachten hoe de schouder zich in het weekend houdt. Dat is voor nu het belangrijkste doel: morgen pijnvrij spelen. Het is vervelend, maar dit hoort ook bij topsport. Het zit net onder mijn sleutelbeen, bij de eerste rib. Ik heb net met Bas, mijn fysio, gesproken en die zei dat ik in ieder geval niks echt kapot kan maken. 

Al met al kan ik met level par op deze baan niet echt ontevreden zijn. De twee drieputts op 7 en 12 vandaag waren jammer. In het weekend moet ik die foutjes van de kaart houden.

Leaderboard.

Kijk op GOLF.NL voor meer over het toernooi.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam