1 juni 2017

Het moet beter van de tee

Overzicht

1 juni 2017

Het moet beter van de tee

Net zoals vorige week op Wentworth moet het echt beter van de tee. Met +4 sta ik achterin het klassement en heb ik morgen een goede ronde nodig!

Op dit soort banen - smal en lang - kom je er niet mee weg als je fairways mist en mag je blij zijn als je met een par van de green afloopt. Er stond veel wind in de ochtend en ik raak maar drie fairways vandaag. Normaal gesproken is mijn lange spel juist mijn sterke kant, maar vandaag sloeg ik alles naar links de rommel in. Ik houd het nog goed bij elkaar met 1 over par na 13 holes. Dat ik dan eindig met drie bogeys op de laatste vier holes is wel echt jammer en achteraf zeker niet nodig. 

Op hole 6 (mijn 15de hole) sla ik mijn approach net links naast de green en van daaruit was het onmogelijk om de bal op de green te krijgen: bogey. Op 7 sla ik mijn driver links de rough in en kan ik alleen terugchippen naar de fairway: bogey. Op de par-3 8ste pull ik mijn afslag links naast de green en mis ik vanaf tweenhalve voor par. Mijn spel was simpelweg gewoon niet scherp genoeg en de gifbeker moest denk ik even helemaal leeg. 

Als ik vandaag 1 over maak, is er niks aan de hand, maar met +4 moet ik morgen echt laag gaan om de cut te halen. Als ik vanaf de tee weer mijn normale niveau haal kan ik weer wat aanvallender spelen en morgen een goede score maken!

Leaderboard.

Kijk op GOLF.NL voor meer over het toernooi.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam