28 mei 2017

Het spel was gewoon slecht vandaag

Overzicht

28 mei 2017

Het spel was gewoon slecht vandaag

Ik sloeg ze vandaag voor mijn gevoel alle kanten op van de tee, en als je geen controle hebt over je lange slagen dan wordt het hier lastig scoren.

Ik begin met een par, maar op hole 2 maak ik een onnodige drieputt. Vervolgens moet ik op de par-5 4de - een hole waar je birdie moet maken - droppen met een strafslag en daar mag ik nog blij zijn met een par. Op de par-3 5de sla ik de bal stiff op 30 cm. Dat was een lekkere birdie en op de volgende hole maak ik ook birdie door mijn bunkerschot uit te holen.

Op hole 7 tot en met 11 sloeg ik vervolgens geen bal goed meer. Ik kom twee keer plugged in de bunker te liggen en dat gebeurt nog een keer op de 13de hole na een ijzer-5 richting de green. De eagle op 12 was wel goed. Mijn approach met een ijzer-4 sloeg ik net over de green maar de lange putt van tien meter voor eagle valt.

De conclusie is dat ik gewoon teveel fouten maak vandaag en niet goed genoeg speel om onder par te spelen, laat staan een lage ronde te noteren. Op de laatste vier holes krijg ik mijn spel nog enigszins op de rails met een paar goede ballen, maar de kansen die ik creëer op de greens van zo'n vier a vijf meter benut ik niet omdat de putts niet wilden vallen.

Volgende week speel ik in Zweden en gaan we voor een beter resultaat!

Leaderboard.

Kijk op GOLF.NL voor meer over het toernooi.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam