3 maart 2017

Geen slechte score

Overzicht

3 maart 2017

Geen slechte score

Chapultepec Golf Club is een lastig en sneaky baantje met smalle fairways en lastig geonduleerde greens. Ik speelde vandaag redelijk steady van tee tot green, maar sloeg de ijzers net niet dichtbij genoeg om meer putts te kunnen holen. De greens zijn redelijk snel, maar ook redelijk hobbelig en dat maakt het putten lastig. Vooral voor de 1 en 2 meter putts is het lastig, en dat zijn de putts die je moet hebben voor birdie en niet voor par. 

Ik maak negen redelijk easy parren op rij en dat was niet eens heel slecht. Op hole 18 creerde ik eigenlijk pas mijn eerste echt goede birdiekans, van een meter of drie, maar die viel niet. Op hole 1 sloeg ik mijn houten-3 naast de green. De eerste is een par 4 van 300 meter, maar omdat de bal zover vliegt door de ijle lucht kan je hem makkelijk halen. Had een chip voor eagle van de linkerkant en die rolde net over de lip, easy birdie.

Op 2 sloeg ik een sandwedge op vier vijf meter van de vlag, maar die pullde ik naar links: par. Op 3 sla ik een ijzer-8 net te ver rechts op de fringe. Ik had een lastige eerste putt die een meter te kort was en de volgende putt mis ik ook: bogey. Op 4 sloeg ik een kogel van een houten-3 want ik had nog slechts 140 meter over naar een vlag rechts achterop de green. Sloeg een wedge, maar die raakte ik zo goed dat de bal nooit meer naar beneden kwam en tien meter over de green vloog. Van daaruit heb ik een hele lastige up-and-down en maak ik bogey. Op 5 sla ik wederom een wedge van 140 meter over de vlag, net te ver op de fringe en de put gleed net over de rand. Op 6 maak ik een goede birdie na een sandwedge voor mijn derde slag op vier meter met een birdie als resultaat. Op 7, een par-3 van 185 meter, sla ik een ijzer-7 net links naast de green en van daaruit maak ik een goede par. Op 8, een lange par-4, sloeg ik een goede drive-ijzer-7 op 4 meter: par. En op 9 was mijn wedge naar de green net niet scherp genoeg en spinde tien meter terug vanaf een slope en moet ik blij zijn met par.

Al met al is level vandaag geen slechte score. Vanaf de tee was het gewoon goed. Morgen ietsje aanvallender met de ijzers om iets meer echte birdiekansen te creëren. Vandaag rustig gebleven en dat is belangrijk voor de komende dagen op deze baan.

Leaderboard. Voor meer informatie over het toernooi, ga naar GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam