22 maart 2017

Verdiende het niet om te winnen vandaag

Overzicht

22 maart 2017

Verdiende het niet om te winnen vandaag

Mijn eerste van drie partijen in Group 12 heb ik helaas verloren. Ik verdiende het niet om te winnen vandaag! Sloeg mijn ballen van de tee allemaal naar rechts en daar kan je niet mee weg blijven komen.

Op hole 2 kom ik 1up te staan na een bogey van mijn tegenstander, Paul Casey. Op hole 5 krijg ik een goede kans om naar 2up te gaan, maar de putt voor birdie van drie meter viel niet. Met een goede birdie op 7 trekt Casey de stand gelijk.

We missen allebei de green op rechts op de par-4 8ste. Hij slaat een super bunkerschot, en ik mis de putt voor par: 1 down. Op 9 slaat hij zijn drive net voor de bunker. Van daaruit slaat hij een wereldapproach en holet hij de putt voor birdie, en zo sta je ineens 2 down.

Op 12 win ik de hole met birdie nadat ik mijn driver van de tee 40 meter naar rechts sloeg, maar met een ijzer-4 alsnog de green wist te vinden. Op 13 sla ik een goede sandwedge, maar de birdieputt van vier meter bleef te kort voor de hole. De 14de hole kreeg ik eigenlijk kado nadat ik 50 meter te ver naar rechts ging vanaf de tee en hij midden op de fairway lag. Ik sloeg een ijzer-4 net voor de green, en hij mist zijn ijzer rechts naast de green. Ik maak up-and-down en hij niet.

Ik geef de hole op 15 gelijk weer terug nadat ik wederom te ver naar rechts ging met de driver en in de fairwaybunker eindig. Vanuit een lastige ligging raak ik de bal wat vet en eindig ik 30 meter links voor de green in een heuvel. Casey slaat zijn approach op twee meter en mijn pitch ging net de green over. De chip ging er niet in, dus ging de hole naar Casey. Op zo'n moment de hole weggeven mag niet, want dit was echt het kantelpunt. Hij maakt vervolgens birdie op 16 vanaf twee meter en mijn putt vanaf vier meter bleef er net uit. Op 17 maak ik easy par en moet hij van twee meter de putt holen voor de wedstrijd, en dat deed hij. 

Ik heb geen moment mijn spel van tee tot green kunnen laten zien, en dan krijg je het altijd lastig. Het zal de komende dagen veel beter moeten. Nu snel de range op!

Leaderboard. Voor meer informatie over het toernooi, ga naar GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam