Een hele goede openingsronde

Een hele goede openingsronde

Overzicht

Een hele goede openingsronde

Een hele goede openingsronde

Vandaag was zo goed als foutloos: zeven birdies en geen bogeys. Heb nergens steken laten vallen en dan is het lekker om na de eerste dag bovenaan te staan. Mijn ijzerslagen waren misschien nog niet zo scherp als op Valderrama, maar mijn putter was dat wel. De eerste paar holes stonden achterop de slope gestoken en daar kreeg ik mijn ijzers niet goed bij de vlag. Wat hielp was dat de wat langere putts voor birdie goed waren en vielen.

Ik mis maar twee fairways vandaag en kon dus ook aanvallen op een aantal holes. Dat resulteerde misschien niet in hele korte putts voor birdie, maar die van 4 a 5 meter vielen vandaag. Ook de korte putts voor par die je weleens kunt missen gingen erin.

Ik sla twee keer mijn bal over de green op een par-3 (hole 14 en 16), maar daar kom ik vandaag heel goed mee weg door een up-and-down te maken. Ik maak zelfs een birdie op 16 met een putt van buiten green. Dat was een lekkkere bonus, want ik had daar ook weg kunnen lopen met een bogey. Al met al was dit een hele goede ronde. Het enige aandachtspuntje van vandaag waren mijn ijzers, die - als ik heel kritisch ben - nog wat scherper mogen. Het doel is om dat morgen en de rest van de week beter te doen om te zien hoe laag we hier kunnen gaan!

Kijk voor meer over dit toernooi op GOLF.NL

Bekijk deze video van GOLF.NL voor de reactie na mijn ronde:

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam