Van tee tot green was het solide, maar ik heb mezelf niet beloond deze week

Overzicht

Van tee tot green was het solide, maar ik heb mezelf niet beloond deze week

Ik heb mezelf niet weten te belonen deze week. Van tee tot green heb ik solide gespeeld, maar de putter deed het twee dagen niet en daarmee heb ik te veel slagen verloren. Vandaag heb ik 33 putts nodig en dat was te veel om in de top 10 te eindigen.

Laat duidelijk zijn dat 16de in dit sterke veld zeker niet slecht is. Ik gaf mezelf genoeg kansen en soms moet het dan ook een beetje jouw kant opvallen om een sprong te kunnen maken. Dat was vandaag helaas niet het geval, want vandaag maak ik - gezien mijn spel van tee tot green - eigenlijk de slechtste score die ik kon maken. Ik hole alleen op 10 een lange putt. Ik creeer veel kansen, maar maak het niet af. Als ik putt zoals op donderdag of zaterdag maak ik vandaag vier onder par. Nu is het slechts een onder par.

Er komen nu twee belangrijke toernooien aan. Zoals gezegd is het spel van tee tot green solide, dus daar kan ik op bouwen. Ik ben hard bezig met het putten en dat heeft nog wat meer tijd nodig. Als ik zoals vandaag op de laatste holes onder druk sta om goed te eindigen merk ik dat ik nog niet constant genoeg ben. Zo neem ik risico op hole 17 na een mindere drive. Ik lig in de rough en kom met veel risico op de green. Vervolgens maak ik een drie-putt en beloon ik mezelf niet. Op 18 sla ik een hele goede ijzer-5 naar de green op twee meter, maar die putt gaat er ook naast. Dat zijn momenten dat ik nog te veel aan het nadenken ben, en dat is in die situaties onder druk niet goed. Dat heeft tijd nodig en daar ga ik de komende week in Zuid-Afrika weer hard aan werken.

Kijk voor meer over dit toernooi op GOLF.NL

Bekijk deze video van GOLF.NL voor de reactie na mijn slotronde:

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam