Het spel van de tee is nog steeds erg goed

Overzicht

Het spel van de tee is nog steeds erg goed

Op de eerste dag van de Nedbank Golf Challenge noteer ik een 71 (-1) en sta ik gedeeld 22ste.

Alles onder par is gewoon goed hier op Gary Player CC. Het is een lastige baan en er staat bijna altijd een verraderlijke wind die continu draait en moeilijk is in te schatten. We zitten ook op hoogte en je slaat wat verder dus daar moet je ook rekening mee houden.

Van de tee is het een hele smalle baan en slechte afslagen worden hier echt afgestrafd. Van de tee ging het vandaag goed. Op de greens, die ik vandaag moeilijk kon lezen, heb ik teveel laten liggen. Op 6 maak ik een drieputt van vier meter. Daar gooi ik een slag gewoon weg en daarna heb ik weinig meer voor birdie in de hole gekregen, al moet ik zeggen dat de ijzers naar de vlag ook nog wel wat scherper konden.

Waar ik wel een goede ijzer sla is de par-3 16de. Met een ijzer-6 sla ik bijna een hole-in-one, dus dat was een dooie birdie. Het is jammer dat ik op 17 direct een bogey maak. Ik sla daar met mijn driver de bal in de fairwaybunker en had geen stand en kon die bal niet meer dan 10 meter slaan. Vervolgens sla ik een flyer over de green en is een bogey nog knap daar.

Van tee tot green is het spel nog steeds goed. Dus ik moet geduldig blijven. Het veld staat dicht op elkaar. Als het morgen loopt op de greens kan ik drie of vier onder par spelen en aansluiting vinden met de leiders. Dus dat is het plan!

Kijk voor meer over dit toernooi op GOLF.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam