Het is absoluut balen, maar met een tweede plek moet ik tevreden zijn

Het is absoluut balen, maar met een tweede plek moet ik tevreden zijn

Overzicht

Het is absoluut balen, maar met een tweede plek moet ik tevreden zijn

Het is absoluut balen, maar met een tweede plek moet ik tevreden zijn

Op een spannende slotdag van het Andalucia Valderrama Masters moet ik genoegen nemen met een tweede plaats achter Sergio Garcia. Ik heb met een ronde 66 (-5) alles gegeven wat ik had.

Ik deed niet veel fout vandaag, maar hij helaas ook niet. Die putt op 16 kost je net teveel, maar dat is achteraf altijd makkelijk praten. Ik heb alles gegeven wat ik had, en dan kan je niet anders dan tevreden zijn. Tuurlijk was ik even flink teleurgesteld. Als die putt op de laatste valt, dan moet hij zijn putt voor par nog maar zien te maken. Dat zijn dingen die door je hoofd gaan, maar dat heeft nu geen zin meer. Het doel was om continu de druk bij hem erop te houden, en dat is gelukt. Uiteindelijk kost een klein foutje je de kans op de eindzege, daar dat is topgolf op het hoogste niveau. Sergio is natuurlijk ook niet zomaar iemand. Hij is een van de beste spelers ooit uit Europa, en die heb ik vandaag 18 holes lang onder druk gezet. Je moet na vandaag ook gewoon concluderen dat Sergio het ook echt heeft gewonnen.

Het was fijn om te zien dat de rest uitviel en dat wij de enige twee waren die het uit gingen vechten. Dan hoop dat je het net jouw kant opvalt. Twee slagen achterstand op een speler als Garcia was net teveel, en daarom moet ik met een tweede plek denk ik tevreden zijn.

Ik heb de weg omhoog weer ingezet. Mijn vorm kwam na het KLM Open in Portugal eigenlijk weer. Daar is het met een nieuwe driver in de tas weer beter gaan lopen. Dan is het fijn om te zien dat je beloond wordt met een heel goede en degelijke tweede plaats. Ik heb niks fout gedaan. Geen echte missers geslagen.  Het putten was deze week ook gewoon goed. Vandaag hole ik op 13 en 15, als de druk erop staat, goede putts voor birdie. Zo'n 3-putt op 16 is zuur, maar ik heb ook veel putts geholed en kan daar dus nu niet de schuld aan geven. Tuurlijk denk je altijd dat je hier en daar wat extra had kunnen holen, bijvoorbeeld zo'n putt op de laatste, maar dat heeft Sergio ook gehad. Over 72 holes ga je gewoon putts missen, dat hoort erbij.

Het is heel goed om te zien dat je op een topbaan als Valderrama met een wereldtopper de strijd aan kan gaan. Nu een weekje rust en dan gaan we de grote slottoernooien in. Als ik daar deze vorm op de mat kan leggen, dan wordt het leuk.

Leaderboard

Kijk voor meer over dit toernooi op GOLF.NL

Bekijk deze video van GOLF.NL voor de hoogtepunten en reactie na mijn ronde:

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam