20 december 2018

Nieuwe caddie ‘the big man’

Overzicht

20 december 2018

Nieuwe caddie ‘the big man’

In Valderrama had ik voor het eerst mijn nieuwe caddie John Dempster aan de tas. We hebben nu inclusief de World Cup vijf toernooien met elkaar gespeeld en de samenwerking bevalt heel erg goed. Ik vond het wel jammer dat Sponge, mijn vorige caddie, aangaf te willen stoppen. Doorgaans is het de speler die de samenwerking verbreekt, in dit geval was het andersom. Sponge kreeg de mogelijkheid voor Adam Scott te gaan werken en ik snap volledig dat hij die kans wilde grijpen. Op de PGA Tour valt veel meer geld te verdienen en Scott is een topspeler en net als Sponge een Australiër. Ik heb een mooie tijd gehad met Sponge en samen hebben we twee toernooien gewonnen, het KLM Open en het Oman Open. 

Bij mijn zoektocht naar een nieuwe caddie vraag ik eerst advies aan mijn management. Zij kennen bijna alle caddies op de Tour heel goed en kunnen aangeven welke caddies goed bij mij zouden passen. Na een voorselectie bleven er vier namen over en uiteindelijk ben ik met John Dempster in zee gegaan. Hij is een ervaren rot die al bijna dertig jaar actief is op de Tour. John is een 46-jarige Schot en zijn bijnaam is 'the big man'. Het grappige is dat hij zelf helemaal niet zo groot is, maar hij zegt tegen iedereen ‘big man’, dat is een soort stopwoordje van hem. Daardoor is zijn bijnaam op de Tour the big man geworden. John is gek van het spelletje en heel erg gedreven. Voor we een oefenronde gaan spelen, heeft hij alle holes al gelopen en in kaart gebracht. Hij laat niets aan het toeval over. John is super gefocust maar tegelijkertijd ook relaxt in de baan. En hij heeft  een mooi gevoel voor humor. Dat vind ik allemaal belangrijk in een caddie want je brengt veel tijd door samen dus het moet op persoonlijk vlak goed klikken. Je weet nooit hoe het loopt met een caddie, maar ik hoop en verwacht dat John lang bij mij aan de tas blijft.  

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam